Jahelník

Jáhelník

Jáhelník je zdravá dobrota plná oříšků a sušeného ovoce, bez mouky a cukru. Jáhly neboli proso patří k tradičním potravinám našich předků a jsou dnes neprávem opomíjeny. Je to přirozeně bezlepková a vysoce výživná potravina. Milovníkům rýžového nákypu bude určitě chutnat:)

Ingredience:

250g jáhel

750ml mléka

100g medu

250 g směsi sušeného ovoce

4 vajíčka

100g oříšků

30g másla

Postup:

Jáhly je potřeba řádně proprat v horké vodě, aby nebyly hořké. Pak je uvaříme v mléce oslazeném medem na hustou kaši. V kaši rozpustíme máslo a počkáme, až vychladne. Pak do ní zamícháme žloutky, směs sušeného ovoce a oříšky a nakonec sníh z bílků. Pečeme asi 30 minut na 180 stupňů.

 

Jahelník

3 komentáře

  • blanka danisova 27.6.2016 at 9:10

    Tak konecne poradny recept marketko moc se mi libi a brzy ho zkusim nevedela jsem jak na to

    Odpověz
  • EvaR 27.6.2016 at 9:45

    tak to brzy vyzkousim 🙂

    Odpověz
  • maminka 16.8.2016 at 19:11

    Marketko, Tvuj jahelnik vypada uzasne. Mam na nej chut 🙂

    Odpověz

Napiš komentář